Mladinska iniciativa za 3. razvojno os vas vabi, da se nam pridružite na »kolesarskem ogledu« bodoče trase severnega kraka 3. razvojne osi od MMP Holmec do priključka na avtocesto A1 v Šentrupertu. Kolesarjenje bo potekalo v soboto, 19. septembra 2015. Zbor je ob 8. uri na MMP Holmec. Trasa in predvidena časovnica kolesarjenja:

  MMP Holmec 8:00

  Prevalje 8:30

  Ravne na Koroškem 9:15

  Dravograd 10:00

  Slovenj Gradec 10:50

  Graška Gora 11:45

  Velenje 13:30

  Šoštanj 13:45

  Šmartno ob Paki 14:30

  Braslovče 15:00

  Šentrupert 15:30

  Mladinska iniciativa za 3. razvojno os vabi v soboto, 19. septembra 2015 "kolesarski ogled" bodoče trase severnega kraka 3. razvojne osi od MMP Holemc do priključka na avtocesto A1 v Šentrupertu.

  Vljudno vabljeni vsi, da z nami prekolesarite, bodisi celotno pot, bodisi po manjših lokalnih odsekih.

  Več informacij na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  *Udeležba kolesarjev na lastno odgovornost! V primeru slabega vremena, kolesarjenje odpade.

  V ponedeljek 13. julija 2015 je na Občini Prevalje potekala konstitutivna seja Odbora za izvedbo projekta 3. razvojne osi. Odbor je imenoval Svet koroške regije in ga sestavljajo dr. Matic Tasič (župan Občine Prevalje in predsedujoči Svetu koroške regije), Andrej Čas (župan MOSG), Karmen Sonjak (direktorica RRA za Koroško), Marijana Cigala (županja Občine Dravograd), Danilo Anton Ranc (poslanec DZ RS), dr. Tomaž Rožen (župan Občine Ravne na Koroškem), Aljaž Verhovnik (vodja Mladinske iniciative za 3. razvojno os) in Mojca Kert (predsednica UO GZS OZ Koroška). Zbrani so za predsednika odbora imenovali dr. Matica Tasiča. Administrativne zadeve odbora pa bo izvajala Regionalna razvojna agencija za Koroško.

  Svet koroške regije je pred kratkim imenoval koroški Odbor za izgradnjo 3. razvojne osi, katerega član je tudi vodja Mladinske iniciative za 3. razvojno os Aljaž Verhovnik. Tako se je Verhovnik v ponedeljek 6. julija 2015 v imenu Odbora udeležil konference na temo Razvojni vidiki osrednjega dela 3. razvojne osi, ki je potekala v Celju.

  Vlada RS je 19. maja 2015 v okviru priprav državnega prostorskega načrta za hitro cesto na relaciji A1 - Velenje sklicala delovni sestanek, katerega so se udeležili ministri Irena Majcen, Dejan Židan in Peter Gašperšič. Sestanka so se udeležili tudi župani občin iz Koroške in Savinjsko-Šaleške regije. Sodelovale so tudi civilne iniciative, med njimi tudi Mladinska iniciativa za 3. razvojno os.

  V sredo 25. marca 2015 je vlada premierja dr. Mira Cerarja obiskala Koroško. Minister za infrastrukturo in prostor dr. Peter Gašpešič je na Prevaljah organiziral delovni posvet na temo 3. razvojne osi. Predstavil je pomembna izhodišča za nadaljevanje aktivnosti na severnem delu kraka 3. razvojne osi med avtocestnim križem A1 – Velenje – Slovenj Gradec.