Mladinski svet Ravne na Koroškem (MSR) je v petek, 18. 7. 2014, na Ravnah na Koroškem pripravil uradno predstavitev Mladinske iniciative za 3. razvojno os javnosti, ki jo je nedavno ustanovil upravni odbor MSR.

    Uvodno predstavitev in pričakovanja iniciative je podal vodja iniciative in prvopodpisani peticije Aljaž Verhovnik. Predstavil je peticijo za gradnjo 3. razvojne osi in spletno stran www.hitronakorosko.si, na kateri bo lahko javnost spremljala aktivnosti iniciative. Dodal je, da je namen Mladinske iniciative za 3. razvojno os širša podpora prizadevanju predstavnikov lokalnih oblasti za 3. razvojno os, in sicer tako, da se podpora temu projektu razširi tudi na širšo družbeno-politično civilno sfero in da Korošci s tem pokažemo, da smo lahko enotni. Iniciativa bo legitimnost dobila, če bo zbrala 5000 ali več podpisov, saj je 5000 podpisov tudi meja za zakonodajno ljudsko iniciativo v Republiki Sloveniji. 

    Mladinski svet Ravne na Koroškem vabi na predstavitveno srečanje »Mladinske iniciative za 3. razvojno os«, ki bo potekalo v petek, 18. julija 2014, ob 10. uri v veliki sejni sobi Občine Ravne na Koroškem. Srečanje je namenjeno širši javnosti, predvsem pa predstavnikom mladinskih organizacij, koroškim županom, novoizvoljenim poslancem DZ RS, gospodarstvenikom, obrtnikom in drugi zainteresirani javnosti.