Mladinska iniciativa za 3. razvojno os je v četrtek, 22. novembra 2018 v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah na Koroškem, že drugič zapovrstjo organizirala prireditev Ambasadorji HOČ`MO CESTO. Častna gostja dogodka je bila ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek. Ta je v nagovoru poudarila, da bo še decembra letos znano, kako realna je časovnica iz Protokola o izgradnji 3. razvojne osi na Koroško. Roki, ki bodo predstavljeni javnosti bodo realni in dosegljivi. Hkrati pa bo znana informacija o pričetku postopkov za sprejem državnih prostorskih načrtov na odseku Slovenj Gradec - Ravne na Koroškem – Holmec.

  Prireditev “AMBASADORJI HOČ’MO CESTO!” bo v Kuharjevi dvorani Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika, Na gradu 1, na Ravnah na Koroškem, 22. novembra 2018 ob 18. uri.
  Na slovesnosti bodo podeljeni novi nazivi ambasadorjev HOČ’MO CESTO!
  Častna gostja prireditve bo ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek.
  Vljudno vabljeni!
  HOČ`MO CESTO!

  Nova ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek je predstavnikom Odbora za izgradnjo 3. razvojne osi na Koroško predstavila potek aktivnosti na projektu izgradnje hitre ceste na Koroško. Ne glede na vse ovire se aktivnosti za pričetek izgradnje premikajo naprej. Zaradi tega je Družba za avtoceste ministrici predlagala novelacijo časovnice izgradnje 3. razvojne osi na Koroško, ki je sestavni del protokola. Prisotni so se dogovorili, da se bodo o tem dogovorili na naslednjem srečanju (predvidoma decembra 2018), ko bo ministrstvo v sodelovanju z Družbo za avtoceste natančno proučilo potek aktivnosti in možnosti realizacije opravil na projektu.

  Družba za avtoceste Republike Slovenije (v nadaljevanju DARS) je včeraj predstavila nove informacije o poteku izgradnje 3. razvojne osi. Za oba odseka (A1-Velenje in Velenje-Slovenj Gradec) so sklenjene pogodbe za parcelacijo, cenitev in odkup zemljišč ter za izvedbo arheoloških raziskav. Na trasi med Velenjem in Slovenj Gradcem je parcelacija gozdnih zemljišč že izvedena, zato sledi cenitev. Za objekte pa bo cenitev predvidoma pomladi 2019, ko bodo znane ocene posegov na zemljišča na podlagi projektnih rešitev.

  Pred kratkim smo dobili novi sklic Državnega zbora in zaprisegla je 13. slovenska vlada. Zato se je Mladinska iniciativa za 3. razvojno os odločila, da bo obiskala poslanske skupine v parlamentu, kot je to naredila že v prejšnjem mandatu. Na našo prošnjo so se najprej odzvali v poslanski skupini Socialni demokrati, pričakujemo pa še termin poslanske skupine Liste Marjana Šarca.