Ob napovedanem obisku ministra za infrastrukturo dr. Petra Gašperšiča na Koroškem (v petek, 19. januarja 2018) bo seveda aktualno vprašanje, kdaj se bo tudi dejansko (v naravi) pričel postopek odkupa nepremičnin za gradnjo koroške hitre ceste. Prav tako bo minister glede na zamik nekaterih rokov Korošcem pojasnil, ali je časovnica pričetka izgradnje hitre ceste v oktobru 2019 še realna?

  Mladinska iniciativa za 3. razvojno os je v ponedeljek 20. novembra 2017 organizirala prireditev »Ambasadorji HOČ`MO CESTO!«, ki je potekala v Kulturnem centru Ravne na Koroškem. V sklopu tega je potekal strokovni posvet na temo »Kako bomo pripeljali 3. razvojno os na Koroško?« ter podelitev nazivov »Ambasadorji HOČ`MO CESTO« s kulturnim programom.

  Mladinska iniciativa za 3. razvojno os vas vabi na prireditev »Ambasadorji HOČ`MO CESTO!«, ki bo v ponedeljek, 20. novembra 2017 ob 10:00 v Kulturnem centru Ravne na Koroškem. V sklopu tega bo potekal strokovni posvet na temo »Kako bomo pripeljali 3. razvojno os na Koroško?« ter podelitev nazivov »Ambasador HOČ`MO CESTO« s kulturnim programom. Podrobnosti so navedene v priloženem programu.
  Častni gost prireditve bo predsednik Državnega zbora Republike Slovenije dr. Milan Brglez.
  Prireditev je odprta za javnost, zato vljudno vabimo vse zainteresirane, da se nam pridružite.
  Vljudno vabljeni!

  Program prireditve (.pdf)
  HOČ`MO CESTO!

  Mladinska iniciativa za 3. razvojno os je v soboto 7. oktobra 2017 organizirala že tretje kolesarjenje po 3. razvojni osi. Gre zdaj že za tradicionalno akcijo, s katero Mladinska iniciativa opozarja na nujnost izgradnje hitre ceste na Koroško. Letošnja trasa je bila drugačna kot prejšnji dve leti. Po tem, ko je v začetku leta 2017 vlada sprejela DPN na relaciji med Šentrupertom in Slovenj Gradcem, se je Mladinska iniciativa odločila stopnjevati aktivnosti na relaciji med Slovenj Gradcem, Dravogradom in Holmcem. Na tem delu trasa namreč še ni umeščena.

  Mladinska iniciativa za 3. razvojno os bo tudi letos prekolesarila traso severnega kraka 3. razvojne osi med Šmartnemu pri Slovenj Gradcu in Prevajami. Letošnje kolesarjenje daje poudarek zgornjemu delu trase hitre ceste na Koroško, za katero moramo Korošci strniti vrste. Kolesarjenje bo potekalo pod sloganom »3. razvojna os v vse 3 koroške doline«.