V petek, 21. decembra 2018, se je na Prevaljah sestal Odbor za izgradnjo 3. razvojne osi na Koroško. Prisotni predsednik odbora dr. Matic Tasič, ravenski župan dr. Tomaž Rožen, novi slovenjegraški župan Tilen Klugler in koordinator Mladinske iniciative za 3. razvojno os Aljaž Verhovnik so zavzeli naslednje sklepe, ki so jih že posredovali javnosti, Svetu koroške regije ter Ministrstvu za infrastrukturo.

  Multimedijski portal RTV Slovenija je 19. decembra povzel DARS-ovo izjavo za javnost: »V Darsu, ki je izvajalec in investitor projekta, so poudarili, da Dars ni bil podpisnik omenjenega protokola in da so roki v protokolu nerealni.«

  Zato objavljamo prilogo Protokola o poteku načrtovanja in izgradnje 3. razvojne osi na odseku Šentrupert – Velenje – Slovenj Gradec – Dravograd – Holmec, na kateri je razvidno, da je DARS pripravil terminski plan oz. časovnico izgradnje 3. razvojne osi na Koroško.

  Korošci v prihodnjem letu (še) ne bomo dočakali pričetka gradnje 3. razvojne osi!

  Tako je Družba za avtoceste (v nadaljevanju DARS) na današnjem sestanku koordinacijskega odbora s predstavniki Ministrstva za infrastrukturo in DARS-a šokirala Korošce. Spomnimo se, da je bilo na zadnjem srečanju oktobra letos dogovorjeno, da bo decembra vsem stranem predlagana novelirana časovnica izgradnje 3. razvojne osi na Koroško.
  DARS predlaga, da se na odseku Velenje – Slovenj Gradec gradbena dela pričnejo decembra 2020 (po protokolu bi se to moralo zgoditi decembra 2019). Na tem odseku bi se naj po protokolu gradbena dela zaključila konec leta 2023, DARS pa je predlagal zamik končanja gradbenih del v leto 2026.

  Mladinska iniciativa za 3. razvojno os je v četrtek, 22. novembra 2018 v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah na Koroškem, že drugič zapovrstjo organizirala prireditev Ambasadorji HOČ`MO CESTO. Častna gostja dogodka je bila ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek. Ta je v nagovoru poudarila, da bo še decembra letos znano, kako realna je časovnica iz Protokola o izgradnji 3. razvojne osi na Koroško. Roki, ki bodo predstavljeni javnosti bodo realni in dosegljivi. Hkrati pa bo znana informacija o pričetku postopkov za sprejem državnih prostorskih načrtov na odseku Slovenj Gradec - Ravne na Koroškem – Holmec.

  Prireditev “AMBASADORJI HOČ’MO CESTO!” bo v Kuharjevi dvorani Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika, Na gradu 1, na Ravnah na Koroškem, 22. novembra 2018 ob 18. uri.
  Na slovesnosti bodo podeljeni novi nazivi ambasadorjev HOČ’MO CESTO!
  Častna gostja prireditve bo ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek.
  Vljudno vabljeni!
  HOČ`MO CESTO!

  Nova ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek je predstavnikom Odbora za izgradnjo 3. razvojne osi na Koroško predstavila potek aktivnosti na projektu izgradnje hitre ceste na Koroško. Ne glede na vse ovire se aktivnosti za pričetek izgradnje premikajo naprej. Zaradi tega je Družba za avtoceste ministrici predlagala novelacijo časovnice izgradnje 3. razvojne osi na Koroško, ki je sestavni del protokola. Prisotni so se dogovorili, da se bodo o tem dogovorili na naslednjem srečanju (predvidoma decembra 2018), ko bo ministrstvo v sodelovanju z Družbo za avtoceste natančno proučilo potek aktivnosti in možnosti realizacije opravil na projektu.