Korošice in Korošci!

  Mladinska iniciativa za 3. razvojno os bo v ponedeljek 5.6.2017 ob 14h na Ravnah na Koroškem (ploščad pred blagovnico Tuš) organizirala "Koroško vstajo - HOČ´MO CESTO!".

  Gre za koroški "štrajk" na katerem bomo spregovorili predstavniki Mladinske iniciative, regije in gospodarstva. Za popestritev bodo nastopili tudi koroški glasbeniki.

  "Štrajk" je namenjen v podporo gradnji 3. razvojne osi na Koroško, katero naša regija nujno potrebuje za boljši vsakdan.

  Z vašo prisotnostjo bomo dogodku dali veliko težo. Zato pridite in s seboj povabite tudi svoje prijatelje in znance.

  Vljudno vabljeni!

  Spoštovani!
  Dne 19.5.2017 smo bili seznanjeni z odgovorom ministra za infrastrukturo dr. Petra Gašperšiča (kateri je sicer datiran na 10.5.2017) v zvezi s skupnim predlogom Koroške in SAŠA regije o podpisu posebnega sporazuma za izgradnjo severnega kraka 3. razvojne osi, na relaciji Šentrupert-Holmec.
  Minister Gašperšič je med drugim odgovoril:

  Aprila letos je iz strani Sveta koroške regije v Ljubljano romal predlog sporazuma v katerem bi se opredelila časovnica izgradnje severnega kraka 3. razvojne osi od Šentruperta do mejnega prehoda Holmec. Hkrati s tem je potekala tudi združena in enotna akcija gospodarskih zbornic iz Koroške in Savinjsko-Šaleške regije. Ti sta pripravili skupno izjavo, katero so podpisala vsa glavna podjetja iz obeh regij in enotno podprla izgradnjo hitre ceste na Koroško.

  V petek, 12. maja 2017, je Ravne na Koroškem obiskala evropska komisarka mag. Violeta Bulc, ki v Evropski komisiji zastopa resor prometa. Njeno področje dela zajema tudi krepitev »hrbtenice« prometnega omrežja v Evropski uniji. Zato je kaj hitro debata prišla na 3. razvojno os, kot glavno prometno prioriteto Koroške. Evropska komisarka je med uvodno predstavitvijo izpostavila podatek, da na evropskih cestah na letni ravni življenje izgubi okoli 26.000 ljudi.