Mladinska iniciativa za 3. razvojno os vas vabi na prireditev »Ambasadorji HOČ`MO CESTO!«, ki bo v ponedeljek, 20. novembra 2017 ob 10:00 v Kulturnem centru Ravne na Koroškem. V sklopu tega bo potekal strokovni posvet na temo »Kako bomo pripeljali 3. razvojno os na Koroško?« ter podelitev nazivov »Ambasador HOČ`MO CESTO« s kulturnim programom. Podrobnosti so navedene v priloženem programu.
  Častni gost prireditve bo predsednik Državnega zbora Republike Slovenije dr. Milan Brglez.
  Prireditev je odprta za javnost, zato vljudno vabimo vse zainteresirane, da se nam pridružite.
  Vljudno vabljeni!

  Program prireditve (.pdf)
  HOČ`MO CESTO!

  Mladinska iniciativa za 3. razvojno os je v soboto 7. oktobra 2017 organizirala že tretje kolesarjenje po 3. razvojni osi. Gre zdaj že za tradicionalno akcijo, s katero Mladinska iniciativa opozarja na nujnost izgradnje hitre ceste na Koroško. Letošnja trasa je bila drugačna kot prejšnji dve leti. Po tem, ko je v začetku leta 2017 vlada sprejela DPN na relaciji med Šentrupertom in Slovenj Gradcem, se je Mladinska iniciativa odločila stopnjevati aktivnosti na relaciji med Slovenj Gradcem, Dravogradom in Holmcem. Na tem delu trasa namreč še ni umeščena.

  Mladinska iniciativa za 3. razvojno os bo tudi letos prekolesarila traso severnega kraka 3. razvojne osi med Šmartnemu pri Slovenj Gradcu in Prevajami. Letošnje kolesarjenje daje poudarek zgornjemu delu trase hitre ceste na Koroško, za katero moramo Korošci strniti vrste. Kolesarjenje bo potekalo pod sloganom »3. razvojna os v vse 3 koroške doline«.

  Pod vodstvom novega predsedujočega Svetu koroške regije mag. Alana Bukovnika se je koroška delegacija v torek. 29. avgusta 2017, udeležila sestanka z ministrom za infrastrukturo dr. Petrom Gašperšičem, njegovimi sodelavci in predstavniki DARS-a.
  Srečanje je imelo dve osrednji točki:
  1. Pregled in nadaljnje spremljanje dinamike realizacije projekta severnega kraka 3. razvojne osi
  2. Dogovor o dokončanju DPN Slovenj Gradec – Dravograd

  Dne 4. 8. 2017 so se na pobudo predsednika Sveta Koroške regije, mag. Alana BUKOVNIKA na delovnem sestanku sestali nekateri podpisniki SKUPNE IZJAVE gospodarskega, političnega in civilnodružbenega okolja Koroške in Savinjsko-Šaleške regije in obravnavali potek načrtovanja in izgradnje hitre ceste Šentrupert – Velenje – Slovenj Gradec – Holmec.