»Ime februarja je Aljaž Verhovnik, koordinator iniciative za tretjo razvojno os in neomajni borec za hitro cesto na Koroško. Ob zadnji Darsovi predstavitvi zamikov začetka graditve tretje razvojne osi je odločno zahteval takojšen začetek del na hitri cesti med Slovenj Gradcem in Velenjem. Izbrali so ga tudi za osebnost leta na Koroškem.« poroča portal Vala 202.
  Pogovoru z Aljažem Verhovnikom lahko prisluhnete tukaj.

  Prav na današnji dan, 14. februarja 2017, je na sedežu uprave Družbe za avtoceste v Ljubljani potekal sestanek širšega koordinacijskega odbora za izgradnjo 3. razvojne osi na Koroško. Na tem srečanju je bila, na pobudo Mladinske iniciative za 3. razvojno os, prvič izražena zahteva po podpisu posebnega protokola med regijo in Ministrstvom za infrastrukturo, v katerem se opredeli časovnica izgradnje 3. razvojne osi, s končnim ciljem pričetka gradnje v letu 2019. Takrat še ni bilo znano, ali se bo na Koroško in to ne glede na že sprejeti državni prostorski načrt iz leta 2013 med Velenjem in Slovenj Gradcem, gradila dvo ali štiri pasovna hitra cesta. Zahteva po slednji je bila tudi ena izmed zahtev koroške delegacije na tem sestanku.

  Odpravili smo se na ogled lokacije enega prvih viaduktov na koroški strani, kjer bi letos lahko bila zasajena prva lopata. To je viadukt »Jenina«, ki se bo nahajal le streljaj od vasi Podgorje pri Slovenj Gradcu. Gre za viadukt dolžine 488 metrov, ki preči dolino, v neposredni bližini tega pa bo zgrajen izvoz Podgorje. Situacija na terenu je v tem trenutku zmerno optimistična, saj je trasa na tem delu že zakoličena oziroma mejniki nakazujejo na to, da so zemljišča odmerjena, predvidevamo pa, da so tudi že odkupljena.

  Glasovanje je potekalo v ponedeljek 4. februarja 2019, preko spletnega glasovanja, SMS sporočil in glasovanja preko telefona. V konkurenci še dveh nominirancev, je Aljaž Verhovnik prejel največ glasov in postal »ime tedna« na Valu 202. Nominacija je bila utemeljena predvsem na podlagi zadnjega preobrata pri poizkusih DARS-a za zamik začetka del 3. razvojne osi na Koroško ter njegovega prostovoljnega in aktivnega delovanja pri prizadevanjih za izgradnjo 3. razvojne osi .

  Uredništvo Vala 202 je koordinatorja Mladinske iniciative za 3. razvojno os, Aljaža Verhovnika, nominiralo za »ime tedna«. Glasujete lahko samo do ponedeljka, 4. februarja 2019, do 11:30 in sicer preko SMS-sporočila na 1919 z geslom »VAL3«, v spletni anketi in v živo na 01/475 22 02 v ponedeljek ob 11:00 na Valu 202.

  Za Aljaža lahko preko spleta glasujete TUKAJ.

  Z vsakim poslanim SMS prispevate tudi 1 evro za socialno ogrožene otroke. Sredstva se namreč zbirajo za projekt Botrstvo v Sloveniji.

  Glasovanje za osebnost leta 2018 je med 7. in 18. januarjem potekalo na Koroškem radiu. Med štirimi nominiranci je bil tudi Aljaž Verhovnik, koordinator Mladinske iniciative za 3. razvojno os, kateremu so poslušalci Koroškega radia namenili največ glasov.

  Aljaž Verhovnik, ki delo Mladinske iniciative koordinira že vse od ustanovitve leta 2014, je ob prejemu naziva povedal, da je zelo počaščen, ponosen in tudi ganjen. Prepričan je, da je pri izboru pomembno vlogo odigralo tudi dogajanje glede zadnjih prizadevanj za 3. razvojno os. Vsem se je zahvalil za podporo, katero razume kot podporo celotnemu timu Mladinske iniciative za 3. razvojno os in njenih prizadevanj.