Skoči na vsebino

Politika zasebnosti

Inicativa HOČ’MO CESTO, elektronski naslov hocmocesto@gmail.com, je upravljavec z osebnimi podatki.  

Inicativa HOČ’MO CESTO se zavezuje, da bo posredovane osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Vsi posredovani podatki bodo obravnavani strogo zaupno in za namen, zaradi katerega so bili posredovani. Osebne podatke posameznika Inicativa HOČ’MO CESTO obdeluje in jih hrani za dosego namena, zaradi katerega jih je posameznik posredoval: pošiljanja obvestil in informatorjev, ki jih izdaja Inicativa HOČ’MO CESTO, do preklica privolitve.  Pri obravnavi posredno in neposredno posredovanih podatkov nas obvezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov, s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov. Podlago za zbiranje osebnih podatkov predstavlja elektronska izjava – soglasje, na katero oseba zapiše svoj e-mail.   

Inicativa HOČ’MO CESTO se obvezuje, da podatkov ne bo posredovala tretjim osebam, prav tako ne izven EU, EGP in mednarodni organizacijam tega prostora, razen kadar je to v skladu z veljavno zakonodajo. V času upravljanja z osebnimi podatki ima posameznik pravico vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravkov, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavno zakonodajo.  

Inicativa HOČ’MO CESTO bo pridobljene podatke varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Inicativa HOČ’MO CESTO se zavezuje, da bo zbrane podatke hranila le toliko časa, kolikor bo nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani. Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov oz. na podlagi pisnega preklica uporabnika (na e-naslov hocmocesto@gmail.com) se podatki izbrišejo oziroma se uničijo nosilci podatkov.  

Uporabniki imajo kadarkoli pravico zahtevati spremembo oziroma izbris svojih osebnih podatkov preko e-naslova hocmocesto@gmail.com. Podatki bodo izbrisani v najkrajšem možnem času.  

ZLORABA PODATKOV  

Zavezujemo se, da bomo varovali vaše osebne podatke v skladu z GPDR. V kolikor bi prišlo do zlorabe podatkov, vas bomo o tem obvestili na vaš epoštni naslov v najkrajšem možnem času, vendar ne kasneje kot v 72 urah od ugotovitve zlorabe.  

ODGOVORNOST  

Spletna stran je postavljena in vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu Inicativa HOČ’MO CESTO ne jamči za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na strani. Vse informacije se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.  

PIŠKOTKI  

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.  

Upravitelj strani: Inicativa HOČ’MO CESTO

Za potrebe spletne strani uporabljamo naslednje piškotke:  

Piškotek  Trajanje  Namen  
wpl_user_preference1 letoPiškotek za nastavitev sprejema GDPR pogojev
wpl_viewed_cookie1 letoZa nastavitve nalaganja piškotkov.
 YSCDo konca sejeZa pomnjenje iz sledenje interakcijam uporabnika. (Youtube)
VISITOR_INFO1_LIVE6 mesecevZa oceno hitrosti povezave. (Youtube)