Mladinska iniciativa za 3. razvojno os je danes (12. 8. 2014) pričela s terenskimi akcijami na območju zgornje Dravske doline. Obiskali smo občino Muta, kjer nas je sprejel župan Boris Kralj. Sledil je obisk Občine Vuzenica, kjer smo prav tako dočakali sprejem župana in državnega svetnika Franja Goloba. Sledilo je zbiranje podpisov v prireditvenem šotoru v Vuzenici, kjer nam je uspelo zbrati skoraj 300 novih podpisov.

  V naslednjih dneh bodo sledile nove akcije naše iniciative, in sicer:

  - sreda, 13. 8. 2014: ob 11h obisk Občine Ribnica na Pohorju (sprejem župana Srečka Geča); ob 12:30 obisk Občine Podvelka (sprejem župana in predsedujočega Svetu koroške regije Antona Kovšeta)

  - četrtek, 14. 8. 2014: ob 10h obisk Občine Radlje ob Dravi (sprejem župana Alana Bukovnika)

  - petek, 15. 8. 2014: med 8. in 15. uro zbiranje podpisov na kramarskem sejmu v Črni na Koroškem v okviru Turističnega tedna in sprejem pri županji Občine Črna na Koroškem mag. Romani Lesjak. Ob 18. uri sledi zbiranje podpisov na KKŠ Summer festu na Ivarčkem jezeru.

  Mladinski svet Ravne na Koroškem (MSR) je v petek, 18. 7. 2014, na Ravnah na Koroškem pripravil uradno predstavitev Mladinske iniciative za 3. razvojno os javnosti, ki jo je nedavno ustanovil upravni odbor MSR.

  Uvodno predstavitev in pričakovanja iniciative je podal vodja iniciative in prvopodpisani peticije Aljaž Verhovnik. Predstavil je peticijo za gradnjo 3. razvojne osi in spletno stran www.hitronakorosko.si, na kateri bo lahko javnost spremljala aktivnosti iniciative. Dodal je, da je namen Mladinske iniciative za 3. razvojno os širša podpora prizadevanju predstavnikov lokalnih oblasti za 3. razvojno os, in sicer tako, da se podpora temu projektu razširi tudi na širšo družbeno-politično civilno sfero in da Korošci s tem pokažemo, da smo lahko enotni. Iniciativa bo legitimnost dobila, če bo zbrala 5000 ali več podpisov, saj je 5000 podpisov tudi meja za zakonodajno ljudsko iniciativo v Republiki Sloveniji. 

  Mladinski svet Ravne na Koroškem vabi na predstavitveno srečanje »Mladinske iniciative za 3. razvojno os«, ki bo potekalo v petek, 18. julija 2014, ob 10. uri v veliki sejni sobi Občine Ravne na Koroškem. Srečanje je namenjeno širši javnosti, predvsem pa predstavnikom mladinskih organizacij, koroškim županom, novoizvoljenim poslancem DZ RS, gospodarstvenikom, obrtnikom in drugi zainteresirani javnosti.