Uredništvo Vala 202 je koordinatorja Mladinske iniciative za 3. razvojno os, Aljaža Verhovnika, nominiralo za »ime tedna«. Glasujete lahko samo do ponedeljka, 4. februarja 2019, do 11:30 in sicer preko SMS-sporočila na 1919 z geslom »VAL3«, v spletni anketi in v živo na 01/475 22 02 v ponedeljek ob 11:00 na Valu 202.

  Za Aljaža lahko preko spleta glasujete TUKAJ.

  Z vsakim poslanim SMS prispevate tudi 1 evro za socialno ogrožene otroke. Sredstva se namreč zbirajo za projekt Botrstvo v Sloveniji.

  Glasovanje za osebnost leta 2018 je med 7. in 18. januarjem potekalo na Koroškem radiu. Med štirimi nominiranci je bil tudi Aljaž Verhovnik, koordinator Mladinske iniciative za 3. razvojno os, kateremu so poslušalci Koroškega radia namenili največ glasov.

  Aljaž Verhovnik, ki delo Mladinske iniciative koordinira že vse od ustanovitve leta 2014, je ob prejemu naziva povedal, da je zelo počaščen, ponosen in tudi ganjen. Prepričan je, da je pri izboru pomembno vlogo odigralo tudi dogajanje glede zadnjih prizadevanj za 3. razvojno os. Vsem se je zahvalil za podporo, katero razume kot podporo celotnemu timu Mladinske iniciative za 3. razvojno os in njenih prizadevanj.

  Protokol za izgradnjo 3. razvojne osi na Koroško bo obstal, če se bo gradnja med Slovenj Gradcem in Velenjem pričela letos, vsaj na nekem odseku. Mladinska iniciativa za 3. razvojno os postavlja 1. februar 2019 kot dokončni rok pristojnim na ministrstvu in DARS-u za iskanje rešitve, da se bo gradnja letos na odseku Velenje – Slovenj Gradec pričela. V nasprotnem primer sledi protest.

  Danes je na sedežu SMC v Ljubljani potekal sestanek med Mladinsko iniciativo za 3. razvojno os ter vodstvom stranke SMC. Povod za srečanje je bilo pismo Mladinske iniciative, naslovljeno na dr. Mira Cerarja, zaradi odmikov v časovnici izgradnje 3. razvojne osi na Koroško.

  Prisotni so uvodoma ugotovili, da je bil julija 2017 podpisan protokol, ki zajema tudi časovnico izgradnje 3. razvojne osi na Koroško. Protokol bazira na obljubi vlade Mira Cerarja iz marca 2015, da se bo gradnja odseka štiripasovne hitre ceste A1 – Velenje – Slovenj Gradec pričela prav v letošnjem letu. Z dokumenti je bilo ugotovljeno, da je časovnico, ki je sestavni del protokola, pripravil DARS. Na podlagi teh okoliščin sta bila sprejeta naslednja zaključka:

  Potem, ko je Družba za avtoceste Republike Slovenije (DARS) 19. decembra lani Korošce šokirala s ponižujočim triletnim zamikom časovnice izgradnje 3. razvojne osi na Koroško, bo to sredo potekal nov sestanek Koordinacijskega odbora za spremljanje izgradnje 3. razvojne osi. Korošci smo na zadnjem srečanju novo predlagano časovnico odločno zavrnili, saj niso nastale nikakršne objektivne okoliščine, ki bi to upravičevale.